31 Januari 2008

Sista Januari redan nu.. Usch vad fort tiden går :( Känns som om man inte har hunnit med något alls hittills på detta året. Men men, ledig från skolan idag men ändå sjuk :( Känns som om jag är på bättringsväg, bara lite snorig och hes nu :) Inte gjort något speciellt idag, tog en promenad i morse sen varit hemma och städat och sen träning med små tjejerna :) Ska glo på tv lite nu :) Hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 181 dagar kvar !

Lina Berggren <3

image59
Måste bara säga att denna bruden är helt underbar ! Även fast hon har det sjukt jobbigt så bryr hon sig ändå om alla omkring sig ! Tack för att du finns Lina ! <3

5 år..

Så här liten vill jag vara igen !
image56

Nostalgi

Tog en lite promenad nu på förmiddagen ner till ICA för att köpa lite lunch. Tog vägen förbi min gamla skola där jag gick från 6-års till 6an. Saknar verkligen den tiden! Den tiden i ens liv där inget egentligen spelade någon roll. Livet handlade i princip bara om att leka, äta och sova, det spelade ingen roll vad man hade för kläder på sig. Brydde sig verkligen inte om något alls! Åh vad jag vill ha tillbaka den tiden i livet. Finns även en hel del människor man saknar från tiden då man var liten. Bla alla vännerna, har nästan ingen kontakt alls med mina vänner från den tiden längre :( vilket jag tycker är väldigt synd. Så om någon av er läser detta så ska ni veta att jag saknar er enormt mycket! Mina lärare som verkligen betytt något för mig, framför allt min lärare jag hade när jag gick i 5an och 6an, min lärare vid namn Jan-Thore Gebart! Han var/är den bästa läraren jag någonsin haft. När jag gick i 5an och 6an så var jag väldigt lat i skolan och fruktansvärt trotsig men ändå så slutade han aldrig upp med att tro på mig och få mig att fortsätta försöka och kämpa. Det har betytt så himla mycket för mig att ha haft en sådan person i mitt liv. Så klart har jag ju haft min familj och släkt men det jag menar är att ha en utomstående person som verkligen har förändrat mitt liv på ett sånt positivt sätt. Jag vill tillbaka i tiden ungefär 13 år, gud så underbart !



Lite bilder från min lilla promenad, på bla en av lekparkerna jag lekt i som liten, sjön nedanför vårat hus, puklabacken jag lekt i flera vintrar och till slut en bild på min skola ( 6års till 6an )


30 Januari 2008

Grattis Johan, sötnos på födelsedagen :) (L) 


Sjuk igen ! :( mådde dåligt redan i förrgår och igår och ännu sämre i morse. Kan inte äta eller svälja. Blir så arg. ska lägga mig och vila nu igen. ledig i morgon och fredag. Ha det bra, hörs i morgon. Pusspuss!

Grekland: 182 dagar kvar !

29 Januari 2008

Hej allesammans :) Vill först berätta att det gick sjukt bra igår på arbetsintervjun :) Fick jobbet, ska på utbildning nu snart, om några dagar :) Sen träffade jag en person :) Mycket trevligt :) Men började känna mig dåligt redan innan jag fick komma in på intervju och vaknade upp och mådde ännu sämre :/ Åkte till skolan och spenderade dagen där, sen till pappas jobb och tillslut hem. Åt tacos med familjen och gjorde mig i ordning för att åka till mötet med laget nere i idrottshuset. Står över träningen idag pga hals och huvud ont. Nu ska jag krypa ner i sängen och glo på TV. Hörs i morgon. Pusspuss!

Grekland: 183 dagar kvar !

28 Januari 2008

God morgon alla söta :) Vaknade för sisådär 30 minuter sen ska snart hoppa in i duschen och börja göra mig i ordning för dagen :) Vet inte om jag hinner blogga något mer idag eftersom jag är i skolan till 16,35 sen ska jag direkt på jobbintervju och sover inte hemma i natt så antagligen så blir detta dagens enda inlägg.

Nej nu är det dags för en dusch. Kanske hörs senare i kväll annars så blir det i morgon. Pusspuss !

Grekland: 184 dagar kvar !

27 Januari 2008

GRATTIS MIN ÄLSKADE KUSIN TOM PÅ DIN 20 ÅRS DAG :D (L)


Sov länge idag, vaknade någon gång runt halv 12 tiden gick upp och packade väskan för match. Hörde sen att mamma och pappa kom hem och visste att de hade med sig mat till mig ;) Nämligen Mc Donalds mat :P Åt och gick sedan för att ta en dusch och göra mig i ordning för att åka, bussen gick 13,30 från Idrottshuset och vi var väl framme i Linköping någon gång runt halv 4 kvart i 4 tiden. Gick på den vanliga promenaden, bytte om och började värma upp. Torskade matchen med 27-26 efter en bra genomförd match av oss tycker jag! Är hemma nu och ska snart sova. Skola och jobbintervju i morgon. Hörs i morgon ! Pusspuss !

Grekland: 185 dagar kvar !


image32
Finns inget bättre än handbollen (L)

26 Januari 2008

Väldigt slapp dag idag, gick upp ur sängen väldigt sen. Någon gång runt halv 3 tiden och kom då så klart på att jag missat em matchen mellan Sverige-Norge, fan ! Slog på TVn och märkte att matchen inte alls var slut utan de skulle nu precis påbörja förlägningen Mycket spännande och sverige vann till slut. Tog mig nu ner till nedervåningen för lite frukost eller snarare lunch och fortsatte titta på handboll och den första Semi finalen mellan Frankrike-Kroatien som Kroatien tillslut vann. Hann inte se den andra Semi finalen mellan Tyskland-Danmark eftersom vi skulle hämta syster från jobbet i Sundbyberg. Åkte och handlade lite, kom hem och tog ett underbart bad sen var det dax för middag och moussaka, MUMS ! Sitter nu här vid datan ska gå och lägga mig i sängen och kolla på TV snart och även äta lite mumsig kladdkaka med grädde ;) sen sova hyfsat tidigt eftersom mina 95or spelar 9.30 i morgon bitti i Huddinge hallen sen så ska jag själv spela match och bussen går 13.30 från idrottshuset mot Linköping så morgondagens inlägg kanske kommer lite sent. Hörs i morgon, Pusspuss !

Grekland : 186 dagar kvar !


25 Januari 2008

Grattis Eleonor Lindmark på din 18års dag :)

Hej allesammans :) Idag är en sån där dag då lilla jag mår helt underbart bra :D Livet känns helt sjukt bra just nu, förutom en lite sak bara. Eller den är inte så liten men ändå. Nämligen så att en av mina bästa vänner mår dåligt just nu. Tänker inte nämna någon namn eller varför han/hon inte mår bra för det har ingen annan utom de personen vill ska veta det. Men du ska veta att jag alltid kommer att finnas här för dig, 24/7. Vill inte att du ska må så här, vill att du ska må bra och vara glad och lycklig. Jag lovar dig att det kommer bli bättre, kanske inte känns så nu men tidsnog.

Nu till en helt annan sak, nämligen två av mina andra bästa vänner har hittat varandra och kärleken ! Tänker inte heller nämna några namn i detta heller. Utan det kommer ut när personerna i fråga vill. Är så sjukt glad att ni har funnit varandra och är lyckliga :) Blir så glad när jag ser er tillsammans :) Åhh så söta ni är :)

Till dagen då, skola i dag. Började med träning 8-10, en av de roligaste träningarna i skolan på länge faktiskt ! Men men, sen var det lunch dax lika gott som alltid, samhällskunskap och matte sen var dagen slut :) Tåg tåget till Östertälje där jag blev upphämtad av pappa åkte och hämtade syrran på hennes praktikplats och sen hem. Städade köket faktiskt sen åkte jag med familjen och handlade :) Sitter här hemma nu och pratar med ett par vänner på msn men ska snart sova :) Hörs i morgon ! Pusspuss !

Grekland: 187 dagar kvar !


image43
Vänskap är något vi måste lära oss att ta hand om !

God morgon världen :)

Som ni kanske märker så är gårdagens inlägg inlagt idag, måste ha blivit något fel igår när jag skulle spara men nu är det på plats :) Vi hörs lite senare idag, ska åka mot skolan snart :) Börjar dagen med två timmars träning :) Hörs i eftermiddag. Puss !

Lottningen för JSM Finalsteget kom även igår,

Ungdoms-SM Damjuniorer    Steg 5   7-9 mars 2008

Grupp A Grupp B   
Arr: Skövde HF Arr: Skövde HF 
Kärra HF Bjurslätts IF   
Skövde HF   RP IF   
IFK Tumba HK   Lugi HF 
Skuru IK   IK Sävehof

24 Januari 2008

Skolan idag :), sjukt underbart att få se alla små söta människor igen :) Fick även reda på en sak idag, men det tänker jag inte nämna här förräns jag vet att jag får det eller inte :) SJUKT GULLIGT i alla fall :) Ja, till dagen idag då, började skolan kl 8 och slutade 16.45 men vi fick sluta runt 16,10 i stället eftersom vi har så super snälla lärare ;) Åkte till Tumba där jag blev hämtad av familjen för att åka och ha träning med mina små tjejer, skulle även själv ha tränat men kände mig inte riktigt helt bra i halsen men nu är det bara bra :) Fick även tid för en anställningsintervjuv idag som jag ska på på måndag :) men det kan jag berätta mer om senare, nu börjar handbollen Sverige-Tyskland och min oxfilépizza väntar på mig ;) Hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 188 dagar kvar !


23 Januari 2008

 Jossan´s födelsedag idag, vill att du ska kunna fira den här nere med oss på jorden men istället får du fira den uppe på ditt moln i himlen. :( GRATTIS PÅ 17-ÅRS DAGEN HJÄRTAT !



Hemma från skolan idag, har inte gjort något speciellt idag. Bara legat och sovit, kollat på tv mm. Har även kollat på handbolls em idag också ;) Matchen mellan Sverige-Spanien. Sjukt bra match :) men tyckte verkligen inte att domarna var på Sverige´s sida. Men Sverige vann tillslut matchen med 27-26 efter mål av Jonas Källman med EN sekund kvar. Skoja inte att man var nervös just då. När Spanien satsar och får en oväntad stor lucka men Tomas Svensson räddar bollen har öppet mål på andra sidan planen och passar till Källman som har tjuvat rejält mycket som sätter bollen i öppet mål :) Sjukt härligt ! Nu sitter man här i soffan, pluggar och väntar på att få se Sverige´s match i repris kl 23 och sedan få se matchen mellan Tyskland-Frankrike som de sänder 00.15. Usch vilken handbollsnörd man är ;) Nej nu ska jag plugga vidare :) Hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland : 189 dagar kvar !


Lite olika bilder, eftersom jag fått ett önskemål att ha lite fler bilder i bloggen ;)


 

     
Grekland, Längtar tillbaka, Plugg, Min söta älskling som håller mig sällskap hela dagarna, en pluggande nattis, Jonas Källman dagens match hjälte

22 Januari 2008

Hemma från skolan idag pga lite olika orsaker, inte gjort så mycket alls under dagen. Blir ingen träning för min del i kväll heller då jag känner att halsen inte riktigt vill vad jag vill. Nej nu är det handboll som gäller för mig. Hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 190 dagar kvar !

JSM STEG 4, HELSINGBORG

Fredag:

Började dagen med att gå upp runt 7 tiden, då pappa kommit in och väckt mig runt halv 7 när han åkte till jobbet. var hemma från skolan hela dagen eftersom vi skulle samlas i flemingsberg kvart över 1. Så jag satte igång dagen med att börja städa mitt rum lite smått och packa klart det sista, tog sedan en promenad ner till affären för att handla lite och tog en liten omväg hem för att få en lite längre promenad. Kom hem, gick upp för att väcka min syster så hon också kom upp. Åt min pizza jag hade köpt och så klart hade jag köpt en till alexandra också. Började sedan göra mig i ordning för att åka.

Farfar kom någon gång runt 20 över 12 så vi åkte till flemingsberg och när jag kom dit så kom även Tessan dit samtidigt så vi gick upp för att invänta de andra, jorra och emelie var redan på plats när vi kom.

Resten av laget kom och vi gick ner till perrongen för att invänta tåget, satt bredvid söt tessan på tåget, vi fick även varsin hemlig kompis på tåget som man skulle vara snäll mot, haha jag fick Lollo som jag skulle vara snäll mot. Åkte med tåget till Lund för att sedan byta tåg där mot Helsingborg.

Kom fram till vandrarhemmet där vi fick veta vilka vi skulle dela, jag skulle dela rum med bolmen och laura :) vi gick upp för att göra i ordning rummen och sedan ta oss ner på "stan" för att äta middag på restaurangen Charles Dickens som vi hade bokat. God mat var det också :) gick sedan tillbaka till Vandrarhemmet för lite försvarsgenomgång och lekar, leken vi körde var statyleken haha och det gick ju super bra ;) sen var det dags att sova.

Lördag:

Gick inte upp så tidigt faktiskt, runt 9 tiden fick en liten sovmorgon. Åt frukost på hotellet och fick sen gå upp på rummen och göra lite vad vi ville innan det var dags att ta och promenera till hallen för att äta lunch innan matchen.
Första matchen var mot Sävehof vi gjort en riktigt bra första halvlek men Sävehof kom tillbaka och vann tillslut matchen med 24-23.

Fick skjuts av Per till vandrarhemmet mellan matcherna så vi kunde äta lite mellanmål som de super snälla föräldrarna hade åkt och inhandlat till oss.

Sen var det bara att gå tillbaka till hallen för match mot Göksten, vi spelade bra men blev nog lite nervösa och tappade en del men vann tillslut med 18-16.

Efter matchen var det dags att ta oss till restaurangen igen för att äta samt titta på den första halvleken av Sverige-Frankrike gick sedan till Tasty House och köpte godis :) blev en trevlig promenad tillbaka med tessan och ullis, trevlig men inte så snabb eftersom lilla ullis fått en lårkaka. Väl tillbaka på vandrarhemmet skulle vi titta på mer handboll, nämligen matchen mellan OV Helsingborg-Aranäs, vilka vi skulle möta dagen efter. Men efter ett tag blev de flesta lite trötta så nästan alla gick och la sig för att sova.

Jag träffade min söta vän Dennis en snabbis i porten till vandrarhemmet, han skulle egentligen kolla när vi spelade men pga jobb så gick det inte så det fick bli ett snabbt hej i porten istället. Sen säng !

Söndag:

Började dagen med att gå upp lite tidigare än gårdagen, gick en lite promenad och lekte lite. In för att käka frukost sen gick vi till hallen satt där inne och tittade lite på handboll sen ut för taktikgenomgång på trappan, sen lite mer promenad och tillslut in för att byta om, tagga och värma upp.

Första matchen för söndagen var mot Aranäs, vilket skulle vara det lättaste laget på pappret men vi var ändå grymt taggade innan matchen för att i princip döda matchen från början. Vi gick in på banan och gjorde det vi skulle göra och vann ganska enkelt med 24-15 nu väntade matchen mot OV Helsingborg som skulle bli den avgörande matchen om vi eller dem skulle gå till steg 5.

Hade inte alls mycket tid mellan matcherna nu så det var bara att dra på sig overallen och gå upp och käka lunch, hann sitta på läktaren en liten stund och kolla på handboll innan det var dags att gå ut till trappan igen för lite taktikgenomgång. In för att byta om och värma upp. var ordentligt taggade när matchen väl började, ledde med 3 bollar i halvtid, höll undan och vann tillslut med 23-17. Var nu med klara för steg 5 i JSM 2007/2008 ! Helt underbart ! Glädje scener utspelade sig på planen efter matchen, tackade motståndarna, domarna och så klart våran underbara publik och sedan var det dags för fotografering. Ullis och Tessan tog även ett segervarv med flygplanet ;)

Efter en dusch och lite sjungande tog vi oss till tågstationen i Helsingborg och hann nätt och jämt köpa lite mat på donken innan tåget mot Hässleholm skulle gå, vi åker på bra, pratar, äter och skrattar tills tåget stannar i Tylinge, (stationen innan Hässleholm) pga polisen har stoppat all tågtrafik för några ungjävlar springer på spåret. Vi hoppas att vi snart skulle få åka efter som tåget hem skulle gå runt 20 tiden från Hässleholm, men tiden rinner iväg och vi missar tåget !! Får veta att det går ett natt tåg hem till STHLM 23.57 men vi är inte garanterade några platser så vi ankommer till Hässleholms station där vi springer på Väktarklasse som så snällt hjälper oss, genom att vi får lämna våra tunga väskor i ett rum mm. Så nu väntade 4 timmars väntan i Hässleholm för att få se om vi kom med tåget eller inte. Gick runt lite i Hässleholm och satt i vänthallen mm. Hade dock tur att en del personer ville prata med mig via telefon :) Tack ! Tåget kommer och vi står förväntans fullt och hoppas på att det finns plats för oss på tåget. Vi får veta att de måste gå igenom hela tåget för att se om det finns plats. Får veta att vi kommer med tåget hem :) Var i samma kupé som Maja, NK och bolmen. Trevlig resa hem som mesta dels bestod av sömn, och även skratt från majas sida när bolmen slänger en mandarin på henne :P

Ankom till Södertälje Syd runt 5,30 tiden där mamma och pappa väntade på mig :) Körde mamma till pendeltåget och åkte sedan hem för att sova, vilket inte gick så bra förräns klockan var runt 9 tiden då jag somnade i soffan framför TVn.

Tack alla tjejer och ledarna för en super mysig och rolig helg ! STEG 5 NÄSTA NU ! :D

Kuken i gatan, STENHÅRT ! ;)

21 Januari 2008

Hej, är för trött för att blogga idag. kommer ett inlägg i morgon istället.
Pusspuss !

Grekland: 191 dagar kvar !

God natt eller God morgon

Hallå allesammans, har väl varit hemma i si sådär 1 och 1 halv timma nu. Massa strul på hem vägen. Kommer ett inlägg senare under dagen. Nu ska jag gå och sova en stund. Puss

18 Januari 2008

Dagens inlägg kommer tidigt, ska snart in i duschen farfar kommer och hämtar mig om lite drygt en timma. Ska åka till Helsingborg idag och spela J-SM. Så i morgon kommer det inget inlägg om jag inte mobilbloggar. Vi får se. Ha det super bra allesammans. Pusspuss.

Grekland: 194 dagar kvar !

Var femte sekund dör ett barn av svält.

Såg nyligen en video från youtube på kenza´s blogg, nämligen denna.



Jag fattar inte egentligen att svält fortfarande finns i våran värld. Det är så hemskt, små barn, ungdomar, vuxna dör i svält medans i en annan del av världen sitter människor och trycken i sig massa mat och en del klagar på att det är äcklig mat och slänger i princip allt som finns på tallriken medans det finns små små barn som dör på grund av att de inte ens för något till middag. I världen idag lider över 800 miljoner människor av undernäring, ett barn dör av svält var femte sekund, 9,7 miljoner barn dör varje år innan 5 års ålder på grund av svält, 4 miljoner av dessa dör redan under sin första månad i livet på grund av brist på näring & (rent) vatten !  Fattar inte resten av människorna i världen vad det är som händer i u-länderna? Eller väljer man att blunda för sanningen? Jag kan verkligen inte förstå att detta existerar på jorden, hur kan en del av jordens befolkning sitta och låtsas som om detta inte händer?! Varför kan inte alla människor i världen jobba tillsammans för att alla ska ha samma förutsättningar? Eller är det så att en del av jordens befolkning inte ens bryr sig om det som händer i u-länderna för att de inte bor i närheten eller har några band till u-länderna och dess befolkning? Tänk dig alla föräldrar som varje år tvingar begrava sitt barn som oftast är under 5 år för att de inte kunnat försörja sitt barn med tillräckligt mycket mat. Om det skulle vara tvärtom så att det var tex i USA som de flesta led av undernäring och man var jätte rika i u-länderna skulle befolkningen i USA tycka att de i U-länderna var dumma och egoistiska som inte hjälpte till, varför hjälper då inte alla i tex USA u-länderna som ha problemen nu?! Skulle verkligen vilja förändra världen så alla hade det lika, så alla fick lika med mat mm. Varför ska det vara så orättvist i världen?! USCH, tycker att alla människor som har det bra ställt borde ta och hjälpa de som inte ha det bra i världen.

Så nu ägnar jag mina tankar åt de i U-länderna som ha det svårt och kämpar med livet !
Må gud vara med er.

17 Januari 2008

Grattis Angelique Källsten på 20 års dagen ! 

Till dagen i sig då, hemma idag igen. Kände mig inte alls bra efter matchen igår kväll. Både huvudvärk och halsont. Men smällar man får ta. Var också väldigt väldigt stel i mitt vänstra ben när jag vaknade eftersom jag fick en lårkaka på matchen igår :P men även det smällar man får ta. Låg i sängen väldigt länge och glodde på tv idag. tills ungefär kl 1 då min syster ringde och bad mig komma ner till centrum med pengar eftersom hon skulle köpa hårfärgnings medel, tog en promenad ner eftersom bussarna inte går när jag vill ;) blev typ en powerwalk eftersom jag höll ett riktigt högt tempo, väldigt skönt, möttes upp och gick in på ICA och handlade lite saker hem, sedan till hm för att köpa färgen. hann precis med bussen hem och väl hemma så färgades det hår. sen var det dags att åka till storvreten och ha träning med tjejerna sen efter så körde pappa ner mig till idro så jag kunde kolla på min egen träning en stund. stod över idag pga lårkakan och halsont. vill ju vara frisk i helgen :) hem och äta middag sen bara klä på sig och traska ner till affären igen för pappa och syrran glömde köpa en ny duschtvål till mig, skönt med en till promenad idag, och behövligt för låret. kollat handboll idag också, em matchen mellan sverige-island. som sverige vann med 24-19 :) mycket bra match.. även slängt upp massa kläder på sängen som så småningom ska ner i min väskan :) nej ska fortsätta packa och städa nu. Hörs i morgon. Pusspuss !


Grekland: 195 dagar kvar !

16 Januari 2008

Inte gjort så mycket idag, kände mig inge bra idag heller men åkte ner och spelade matchen ändå :) gick väl helt okej. vinst med 27-25 om jag inte minns fel. Fick en lårkaka men det går över :) ska upp och be mamma massera mig nu sen sova. hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 196 dagar kvar !

image32

15 Januari 2008

Usch va fort dagarna springer förbi. det har redan gått ca 2 veckor in på det nya året och vad har jag hunnit med hittills ? I princip inget alls :/ Men till dagen då, var hemma idag igen. Feber & halsont. Men feber gick snabbt ner igen, vilket jag tycker var väldigt tur :) Satt med min hemtenta i idrottsskador hela j*vla dagen idag. men det gick super bra tillslut, fick den inskickad tillslut :) kände mig väldigt duktig. Kände även att det onda i halsen börjat släppa efter flera koppar te och massa halstabletter och kände mig nu väldigt bra i hela kroppen så jag bestämde mig för att gå ner och träna eftersom det är J-SM i helgen, något jag ångrar nu. Varför kan jag aldrig fatta att jag måste vila en dag extra :P men men. Träningen gick bra och var bra. Känns bra inför helgen. Hände en del mindre trevliga saker på träningen men det tänker jag inte gå in mer på. Nu är det väl dags för mig att äta något sen lägga mig i sängen och försvinna in i John Blunds värld ;) Hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 197 dagar kvar !

14 Januari 2008

Hejsan, dagen idag har inte varit så rolig. har städat mitt rum och bytt gardiner mm. sen träning med mina små tjejer. fick en ny tjej som var och prov tränade med oss idag, från falun. skulle nog inte ha åkt ner. mådde bättre men mår nu sämre igen. ska massera min syster nu sen sova. hörs i morgon. Pusspuss!

Grekland: 198 dagar kvar !


image31

Syster på bilden :) <3

God morgon..

har varit vaken i runt 1 och en halv timma nu. mår riktigt pissigt. ont i huvudet, halsen, öronen och feber :( känns verkligen inte bra med tanke på att det är JSM i helgen ! måste bli frisk. och måste även till skolan i morgon för att göra provet jag missat i idrottsskador. Men till en helt annan sak nu. känns helt underbart att det är den 14 januari klockan är stax efter 9 och det är blå himmel och hela 4! + grader här :) Hur underbart är inte de? hoppas verkligen att våren är på gång nu :) Just ja, innan jag glömmer detta: min vän och "idol " ;) simon har skaffat sig en blogg. här kan ni läsa den: Simon´s blogg  Ligger i min säng och kollar på Montel Williams show just nu, det handlar om vanliga människor som råkat ut för någon form av brott av sina grannar. Jag förstår verkligen inte vad det är för fel på vissa människor. Som tex kvinnan som var gäst i programmet innan mannen som sitter där nu, deras grannes förre detta pojkvän ringer på deras dörr runt 1 tiden på natten hela familjen går ner till ytterdörren och frågar vad han vill, han svarar då att han och hans förre detta flickvän varit med om en bilolycka och behöver hjälp. Självklart låser familjen upp dörren som då flyger upp och mannen kastar sig över pappan i familjen och hugger ner honom. sedan ger han sig efter den äldsta dottern i familjen som lyckas låsa in sig på sitt rum. mamman i familjen springer nu över till en annan granne och ringer på, grannen öppnar dörren men smäller igen den lika fort eftersom hon ser mamman med blod överallt. mamman vänder sig då om för att springa tillbaka till sitt eget hus, då får hon se fyra ben i skenet av en gatulampa och tänker då att det är hennes man som fortfarande lever och kämpar för sitt liv. men när hon närmar sig sitt eget hus så ser hon sin yngsta dotter som ligger över sin pappa och ber honom att vakna upp igen. mamman går in i huset och tar upp sitt yngsta barn och inte förräns då förstår hon att det var sin äldsta dotter och mannen som huggt ner hennes man hon såg i gatulampans sken. hon ringer nu till polisen vilka bekräftar att det redan kommit in 17 samtal från hennes område på 18 minuter. hon springer efter mannen som har hennes äldsta dotter och ser att deras fot spår leder in i ett skogsområde, i detta skede tänker hon att hon har även förlorat sin äldsta dotter. Nu kommer flera poliser och polisbilar som omringar skogsområdet och lyster in i skogen med strålkastare och dylikt. Mannen får nu panik, tappar taget om flickan samtidigt som han gräver ner kniven han rätt så nyligen huggt ner hennes pappa med. flickan springer ut från skogen till poliserna som står där och kommer trots allt ihåg exakt vart mannen grävde ner kniven. mannen kommer inte ut från skogen utan blir gripen där inne och sitter nu inne på livstidsfängelse. Min första tanke när jag såg inslaget var: " Varför är dagens samhälle så som det är?" Jag förstår inte varför dagens samhälle handlar så himla mycket om våld? varför ska man inte kunna vara säker i sitt eget hem ens? Ska man till slut inte ens våga röra sig utanför sitt hem ens? Jag förstår verkligen inte vart vårat samhälle är på väg. en annan sak som jag tänker på när jag tänker på dagens samhälle är det som inträffade den 7 oktober förra året, då Riccardo Campogiani blev misshandlad så svårt att han senare avled. Det är helt sjukt vad folk kan göra mot en annan människa. Jag lider verkligen med Riccardo´s nära och kära, vet hur det känns att förlora någon som står en nära. Och till killarna som gjorde detta mot honom, vilket kul liv ni har skaffat er nu ! Ni kommer få leva med detta resten av hela era liv.
Tycker nu att folk verkligen borde förstå: VÅLD LÖSER INGA PROBLEM ! Tycker även att alla människor måste börjar agera och reagera, NU ! Har bara en sak till att säga,

våld föder våld.

13 Januari 2008

Tidig morgon idag, vaknade upp runt kvart över 7 för att klä på mig och åka ner till idrottshuset (mitt andra hem), hade match med mina 95 tjejer mot Switte som vi vann rätt lätt 16-5, och sen direkt efter var det dags att döma en match tillsammans med bernte. åkte till bauhaus? med familjen efteråt och köpte lite saker till badrummet pappa håller på göra i ordning. sen hem och städa bort julen. känns så tomt överallt nu, känns som om man är nyinflyttad och inte hunnit plocka fram alla sakerna ännu. men det känns även så rent och fräscht. stilrent med andra ord. tog även en sista julfika med familjen mitt i allt städande. åt upp de sista lussebullarna som var kvar :) nej nu är det dags för mig att gå och sova. skola i morgon 11,15-16,35 lite jobbigt men smällar man får ta :) sen träning i idrottshuset med mina små tjejer. hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 199 dagar kvar !

tävling hos kenzaas.blogg.se

"Bloggerskan Kenza och smyckesshopen Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om! Man kan vinna superfina bamboo-örhängen! De finns i 3 olika former (runda, hjärtan & trianglar) & i 3 olika storlekar (S, M & L) och kostar 125kr, 145 kr eller 165 kr. Gå in på Kenzas blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 20 % rabatt hos Cocoo med koden KENZA, gället t.o.m. 24 januari."

12 Januari 2008

Sov riktigt länge idag, vaknade upp runt 20 över 12. super skönt. vad gjorde jag sen, inte mycket alls har städat mitt rum men är inte riktigt klar ska snart fortsätta. Blir nog det kortaste inlägget idag som jag hittills skrivit :P men vi hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 200 dagar kvar !

11 Januari 2008

Nu kom det :( sjuk.. så jävla jobbigt, började känna mig lite halv dålig i bussen på väg till vadstena igår och mådde ännu sämre efter matchen. matchen i sig är väl inte så mycket att prata om kom dit med 9 spelare, alltså 2 avbytare men vi kämpade på hela matchen igenom och slutresultatet var 25-18. kom hem runt kvart i 1 och somnade på en gång. vaknade upp runt 5 tiden och mådde sjukt dåligt, hade ruskigt ont i halsen, huvudet och till även feber. så jag har sovit i princip hela dagen. nu sitter jag här vid datan i mitt rum och bloggar, äter godis och kollar på tv. sen börja plugga nu. vi hörs i morgon. Pusspuss!

Grekland: 201 dagar kvar !

image29

10 Januari 2008

God morgon, för de flesta själv har jag varit vaken sen 5 i morse. var pigg när jag vaknade i morse, gick upp duschade och fixade mig för att sen packa väskan till ikväll. fick skjuts av pappa till tåget i morse så jag slapp ta bussen :D möte söt mira i älvsjö för att åka till skolan och äta frukost :) sitter och har en liten rast mitt i våran 2! timmars svenska lektion. sen är det samhällskunskap och sen måste jag gå från skolan, eller jag måste gå lite tidigare eftersom jag ska till vadstena och spela match i kväll. så vi hörs i morgon. Pusspuss !

Bildupdate

               

9 Januari 2008

Första skoldagen avklarad. eller skoldag och skoldag det kan man egentligen inte kalla det för. hade mer en aktivitetsdag i vasaparken, men usch och fy vad kallt och regnigt det var. men det var så kul att få se alla igen :) åkte sedan till östertälje och pappas jobb, för att sen åka hem. nu sitter jag här hemma och pluggar :( usch men sånt som måste göras. var tvungen att stå över träningen i kväll för att hinna plugga eftersom vi har match i morgon kväll i Vadstena. Kort inlägg idag ska fortsätta plugga nu och sen städa rummet och sova tidigt. Bild update från dagen kommer om en stund. Hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 203 dagar kvar !

God morgon :)

Vaknade upp super pigg i morse när klockan ringde, gick och lade mig i mamma och pappas säng och mös med lilla söt pandora ett tag men sen var det dags för en dusch men självklart skulle man ju vilja ligga kvar några timmar extra. Ska snart göra mig i ordning för att sedan ta mig in till vasaparken och första skoldagen, vilket egentligen inte är någon riktigt skoldag utan en aktivitetsdag. men slutar runt 3 tiden så det blir inte en så super lång dag. Förstår egentligen inte hur jag kan sitta här och känna mig pigg nu, eftersom jag inte kunde somna förens runt kvart över 1 i natt. Nej nu måste jag göra mig i ordning för dagen. Hörs sen, Pusspuss !


8 Januari 2008

Hallå allesammans, idag har varit en lite halv stressig dag. började med att jag vaknade och låg självklart kvar i sängen och glodde på tv ett bra tag därav stressen kom. gick upp och städade klart resten av huset och åkte sedan ner till centrum för att handla lite saker och så. kom hem och skulle göra en tårta tillsammans med min syster, men då hade vaniljkrämen blivit för rinnig så det var bara för mig att klä på mig igen och gå ut i regnet för att ta mig ner till affären. men det gick snabbt så det var ingen fara. vi fixade sedan i ordning tårtan lagom tills pappa kom hem. sen var det bara att röja upp köket som såg minst sagt förjävligt ut :P efter ungefär 30 minuter så kommer farmor och farfar och nu var det bara att vänta på att mamma skulle komma hem. sen var det fika som gällde och tårtan fick klart godkänt. sen hade jag väl ungefär en timma på mig innan det var dags för träning. sprang ner till träningen eller ja jag tog en liten runda på ca 40 minuter eftersom det var bestämt att vi skulle löpa 40 minuter innan träningen, inneträning så fort herrmatchen var slut. Och nu sitter jag här och äter en super mumsig pasta sallad och ska snart sova efter som skolan börjar i morgon :) hörs i morgon. Pusspuss !


Den fina tårtan  /   Min pasta sallad


Grekland: 204 dagar kvar !

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN !

Nu är det så här att min underbara pappa fyller 48 år idag, så grattis till dig - världens bästa Pappa. Nej nu ska jag städa klart resten av huset sen ta mig ner till centrum och fixa lite saker. Hörs senare ikväll ! Pusspuss !

image15

7 Januari 2008

Grattis Madde Thoor-Backman på 42års dagen ! :)

Hejsan, började dagen med att bli väckt av pappa runt halv 7 i morse men hade ingen lust att gå upp då, så jag somnade självklart om igen. vaknade nästa gång runt 9 tiden när pappa ringde. gick då upp men gick sedan och la mig i sängen igen och kollade på tv fram till ungefär 1 tiden då alexandra (min syster) ringde och sa att hon var på väg från jobbet och att vi skulle mötas upp för att hämta ut paketet vi beställt till pappa som fyller år i morgon. när vi kom hem igen så städade jag nedervåningen, något pappa och mamma bett mig göra. sen var det dags att äta middag och sedan åka ner till mitt andra hem ;) idrottshuset, för träning med mina underbara tjejer i IFK Tumba HK F95 :) sen hem och inte göra något alls. Kollat på tv och suttit vid datan bara. i morgon ska jag upp tidigt, runt 8-9 sen städa resten av hela huset och sen göra en tårta till min lilla pappa :) sen träning i morgon kväll. blir väl runt ca 20.30-22.00, börjar egentligen 20.00 men herrlaget har match så det blir nog runt 20.30. sen hem och sova för skolan börjar på onsdag :) nej nu ska jag fortsätta kolla på tv en stund :) hörs i morgon. Pusspuss !


Grekland: 205 dagar kvar !

6 Januari 2008

Grattis Louise Rindewall på 13årsdagen,

Hej allesammans, då var botkyrkaspelen slut för detta året, slutade med guld till mina änglar :) (L)
Idag har jag dömt igen, gick bra. sen direkt efteråt så var det match mot GUIF i dam 2an. Spelade en riktigt bra match som slutade 26-26. Blir ett kort inlägg idag igen, ska kolla på filmen jag börjat kolla på, Paradiset på 4an. Hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 206 dagar kvar !

5 Januari 2008

Hej allesammans :) nu sitter jag här i min mysiga säng och tänkte skriva ner några rader. Somnade så himla tidigt igår. kl 8 !! på en fredag och dessutom lov ! men hade ju varit vaken sen halv 7 och hade ju dömt hela dagen så att man var trött var inte mer än naturligt. kollade dessförinnan på junior vm i hockey och semifinalen mellan Sverige och Ryssland som Sverige vann med 2-1 i sudden :) så ikväll väntas en final mellan Sverige och Canada. Och så till dagen, vaknade upp runt kvart över 7, gick upp och gjorde mig iordning. runt 5-10 över 8 så kom Anette och Sofie Battistich och hämtade upp mig eftersom de ändå skulle till Botkyrkahallen tyckte de att pappa kunde få sova istället för att gå upp och köra mig. Sen så har jag dömt hela dagen idag igen. men jag klagar inte ;) Kom hem för lite mer än en timma sen. Mina tjejer i F95 vann sin match idag med 12-6 mot Lidingö och var där med klara för A-slutspel, och efter att den sista matchen i våran grupp hade spelats stod det klart att vi vann gruppen. Bra jobbat tjejer, och nu väntar en Semifinal 12,30 mot Skuru IK 1 i morgon. Ikväll ska jag inte göra så mycket mer, dusch nu sen åka och handla lite med pappa och syster. Sen middag och sedan finalen i junior hockey vm. och till sist sooova :D dagen i morgon blir som de två innan, upp och döma botkyrkaspelen, men har dock en liten "sovmorgon" börjar inte förens 9,30 i morgon sen dömning fram till sista matchen som börjar 14,30. sen direkt samling med mitt egna lag kl 15.00 för match mot GUIF 16.45. nej nu är det dax för en dusch. hörs i morgon. Pusspuss !

Grekland: 207 dagar kvar !

4 Januari 2008

Hallå ! kommer bli ett kort inlägg idag, vaknade 6,30 gick upp och gjorde mig i ordning för att åka till botkyrkahallen och döma ( 8,30 - 14,30 ) och sedan åka direkt till tullinge sph för match med 95orna. ska duscha nu sen få massage av mamma och sen sova. upp samma tid i morgon. hörs då! Pusspuss

Grekland: 208 dagar kvar !

3 Januari 2008

Hej :) onsdag den 3 januari idag, vilket betyder att min super söta vän JIMMY FYLLER 20 ÅR ! Grattis vännen, och vilket även betyder träningsmatch mot westermalm. gick väl lite si sådär. men men.. vad har jag mer gjort idag. inte så mycket sov väldigt länge som vanligt och sen plockat lite på rummet. sedan dags för mig att ta bussen till idrottshuset för träningsmatchen och nu är man hemma. åkte till sundbyberg efter träningen för att hämta upp min syster från jobbet och sedan till ica maxi för att handla lite till kvällens middag, så nu sitter man här och väntar på att lilla mamma ska ropa från nedervåningen att maten är klar :) Nu ropar hon, snart tillbaka. Hallå igen, nu är jag mätt och belåten. åt kycklig, pommes och bea :D  nej nu är det nog dax för lilla mig och sova. upp runt 7 tiden för att åka till botkyrkahallen och döma botkyrkaspelen, från 8.30-14.30 super mys, sen direkt till tullinge sporthall för match med 95 tjejerna. nej nu ska jag sova. hörs i morgon. Pusspuss !

 <-- söt jimmy som fyller 20 !


Grekland: 209 dagar kvar !

snart sovdax

Hej igen allihopa, nu är det snart dax för mig att sova. men tänkte först berätta lite om min dag. pluggade hela förmiddagen är nästan klar med min hemtenta :) känns super skönt, så nu är det bara lite små saker kvar :) och det tänkte jag göra på måndag. sen var det dags för träning, helt underbart. sen finns ju super söta sarah med alla sina dialekter och olika språk som gör att man skrattar ;) :D  och vi fick efter träningen veta att det är träningsmatch mot westermalm i morgon på träningen. och just nu sitter jag och äter och ska när som helst sova. det blev ett kort inlägg idag, vi hörs i morgon. Pusspuss !


Mitt mumsiga kvällsmål :)

Grekland: 210 dagar kvar !

 





 

2 Januari 2008

God morgon allesammans, ja en tidig morgon som jag skrev att det skulle bli blev det verkligen inte. vaknade för ungefär 50 minuter sen. men hade som tidigare nämt i det förra inlägget väldigt svårt att somna, lyckades inte somna förrns 05:10 i morse ! Men men.. ligger fortfarande i sängen nu, har inte orkat röra mig från sängen ännu. Men nu ska jag väl gå upp och duscha samt äta frukost/lunch. sedan sätta mig och plugga så vi hörs senare. Puss 

 


Massa pluggade :(

Sömnlös..

Klockan är nu 02:18 ! borde egentligen sova nu men kan verkligen inte, är alldels för pigg. men så blir det nog om man sover till 14.20 på dagarna. Ja, vad gör jag just nu.. verkligen inget alls, eller jo går runt och städar lite i rummet samt pratar med min underbara vän Marie :) och även super söta Hanisch :) men vad gör man när alla sen loggat ut för att sova? och rummet är helt toppstädat? ( vilket det redan är ! ) usch hatar dessa nätter när man inte kan somna. jadu.. kan väl ta och berätta lite om min morgondag. eller senare idag. ska upp tidigt ! inte sova för länge, sen sätta sig och plugga faktiskt och sedan träning :D helt underbart. finns verkligen inget bättre än handbollen. när man är där på plan och spelar eller tränar så finns det inga problem man stänger verkligen av allt annat då och bara koncentrerar sig på handbollen. gud så underbart :) nej nu ska jag städa lite till i mitt rum :) hörs senare. Pusspuss

image9

The first day of the year 2008

Hallå allihopa. Mitt första inlägg här nu, nytt år nu då. Hoppas på ett underbart och bra år nu. Idag har jag verkligen inte gjort mycket alls. Fixat den här bloggen så klart, (tack så mycket Malin och Jakob för all hjälp) och sedan bara gjort inget alls. Kollat på film (hata göteborg) och ätit mys middag med familjen. 

Ska väl kanske ta och berätta lite om min gårdag. Vaknade väl upp lite halv sent, klädde på mig och satte mig i bilen för att först åka till ica och handla gravljus. åkte sedan till Jossans grav och tände ljuset och sen till Morfars grav och tände ljuset där. sedan hem för att vända igen och åka med pappa och handla lite saker till kvällen. när jag kom hem var det inte alls lång tid innan hockeyn började, junior vm sverige-tjeckien. Kollade på matchen samtidigt som jag städade lite och gjorde mig i ordning för kvällen. men fick som vanligt beslutsångest för vilken klänning jag skulle ha på mig. men det blev bra till slut också :), runt halv 6 tiden kom Dennis (en av mamma och pappas vänner) med sin son Tom som vi inte hade träffat på väldigt länge. Så vi satt i vardagsrummet och kollade på foton från när vi var på Lefkas tillsammans (1992), och så småningom kom även Madde,Peter,Cissi och lilla lady :). nu var det även dags för middagen, super gott var det. Förrätt: Honungsmelon med skinka, Huvudrätt: Fläskflié i dragonsås med hasselbackspotatis och sallad, Efterrätt: Vaniljglass med after eight och honungsmelon. MUMS ! Efter middagen blev det väl som det brukar, sätta sig i soffan och kolla på film vilket vi gjorde ett tag. Kollade först på Sunshine och sedan Pirates of the caribbean 3: vid världens ände. sen började de närma sig 12-slaget och vi började röra oss utåt. dock inte Peter som stannade kvar inne med Lady som är rädd för raketerna. Det var super fint ute på 12-slaget. Massor av raketer. :D Skålade även på 12-slaget, vissa i xider och de andra i kopparbergs alkoholfria cider. (jag tillhörde de sistnämnda) sen gick vi in igen och åt lite ost och kex, sen började alla bli lite små trötta och började dra sig hemåt.

Ja, det var väl i stora drag min nyårsafton och allt för ikväll, ses i morgon. Pusspuss  

Nu: Film - Stomp the yard.

Grekland: 211 dagar kvar !


RSS 2.0